mökkikuva

mökkikuva

sunnuntai 13. maaliskuuta 2016

Rippikoulua hiihtolomallaHiihtolomaa voi viettää monella eri tavalla. Tohmajärven seurakunnassa on jo muodostunut perinteeksi viettää tämä viikko Oronmyllyn leirikeskuksessa rippikoulua pitäen.
Oron avanto oli auki! Arvatkaapa kävinkö?


Hiihtämässä ei tainnut kyllä kukaan nuorista käydä. Sen sijaan lumikenkäretkeilyyn osallistui innokas poikien ja kolmen tytön joukkue. Retki huipentui yllätysnumeroon: suonylijuoksukilpailuun. Voi sanoa, että voittaja olisi vauhdillaan juossut jopa hirvenkin kiinni. Ja kaikki tämä tapahtui vielä lumikengät jalassa! Valitettavasti kisasta ei saatu otettua kunnon kuvaa. Sen verran nopea oli lähtö maaliviivalta suonlaidasta…


Mikä tekee leiririppikoulusta paremman kuin oppitunneista srk-talolla? Leiri antaa mahdollisuuden toteuttaa rippikoulun päätarkoitusta, uskonasioiden opettamista, monella eri tavalla. Päivä alkaa aamunsanalla lipputangon juurella ja päättyy illan hämyssä pidettyyn iltahartauteen. Väliin mahtuu kaikenlaista: luovaa toimintaa, jumalanpalveluksia, draamaa, raamatuntutkimista, elokuvaa, laulamista ja jopa leikkiäkin – sekin olennaisena osana leirin ohjelmaa. Leirielämä opettaa myös elämistä. Opetellaan olemaan ihmisiksi keskenään – sekä tytöt että pojat.

Myllyn putous
Tällä leirillä oli mukana esimerkillisiä nuoria. Leiri sujui ihan lupsikkaasti. Pilliinkään ei paljoa vihellelty… Kaikki olivat aina paikalla.
Leirin onnistumisen edellytyksenä ovat myös hyvät isoset. Seurakunnan nuorisotiimin kaksivuotinen isoskoulutus tekee hyvää jälkeä. Ryhmänjohtajat ovat vastuullisia ja ahkeria. Kiitos kuuluu myös Antille (nuorisopappi) ja Ipalle (nuorisotyönohjaaja). Ja ennen kaikkea kiitos kuuluu Jumalalle!

Ei kommentteja: