mökkikuva

mökkikuva

torstai 26. marraskuuta 2015

VastaanottokeskuksessaKävimme pienellä porukalla vierailulla Kiteen vastaanottokeskuksessa, Puhoksessa. Veimme sinne muutaman kassillisen villasukkia, -lapasia ja muuta vaatetavaraa. Jälleen kerran ahkerat kädet olivat saaneet paljon lämmintä ja kaunista aikaan. Tutustuimme keskuksen elämään Juha Forsblomin kanssa (kuvassa).
Jo heti ovella meitä tervehti iloinen lapsijoukko. He jonottivat pääsyä linja-autoon, joka veisi heidät kouluun. Juhan mukaan he ovat erityisen innokkaita oppimaan uutta ja tuon innostuksen saattoi lapsista kyllä havaitakin. Muutenkin koko keskus näytti olevan elämää täynnä. Ihmisiä tuli ja meni. Elämisen tuntua siis.
Juhan mukaan suurin osa turvapaikanhakijoista on tullut Irakista.  Keskuksessa on paljon perheitä ja taisi uusin tulokas olla parin viikon ikäinen vauva. Onnellisia perhetapahtumia on myös tulossa lisää. Kuulemma – näin minulle kerrottiin – kotiäidit ovat ahkerimpia suomenkielenopiskelijoita…
Pohdimme yhdessä Juhan kanssa yhteistyön mahdollisuuksia. Miten seurakunta voisi olla tukemassa näitä ihmisiä ja koko keskusta? Ainakin sisäpelikengistä on puutetta. Ja myös ainainen pula miesten kengistä! Mistähän johtuu, että suomalainen mies ei vaihda kenkiään ennen kuin ne ovat aivan risat? Sellaisista kengistä ei ole todellakaan annettavaksi eteenpäin.
Vierailusta jäi hyvä mieli. Nämä ihmiset ovat päässeet pälkähästä. Takana on uuvuttava pakomatka sodan ja terrorin keskeltä. Mitä on edessäpäin? Jumala yksin tietää. Meidän suomalaisten tehtävä on kuitenkin osoittaa lähimmäisenrakkautta ja suvaitsevaisuutta niitä kohtaan, jotka ovat sen tarpeessa. 

Ei kommentteja: