mökkikuva

mökkikuva

torstai 1. lokakuuta 2015

Pään vaivaaMiten ihmistä voikaan pienet asiat alkaa ärsyttää. Esimerkiksi se, että kännykkä otti ja simahti. Totaalisesti. Pimeni täysin eikä suostunut enää heräämään kuolonunestaan. Oliko kyseessä se kuuluisa nörttien sitkeästi levittämä huhu akun itsetuhoutuvuudesta, mene ja tiedä. Väittävät nuo viisaat, että valmistajat olisivat ladanneet puhelimilleen tietyn aikarajan, jolloin kiinteäksi asennettu akku lopettaa toimintansa. Aika pahansuopa juoni tai sitten ei. Korjatakaan tätä ei kannata: tämä samainen Lumia oli jo kerran yli kuukauden ”kesälomamatkalla” Tsekeissä, jossa sijaitsee näiden puhelimien päähuolto Euroopassa. No, enemmän tuossa vanhassa, tyttäreltä ostetussa kännykässä harmittaa kaikki se data (tieto) mikä jäi nyt ”takuuksien” taa. Nimet, osoitteet, kuvat ja viestit. Kai ne ovat jossain tallella ”pilvessä” tai omalla kotikoneella.
Pimeä kännykkä ja maailma
Kännykkähuolet lienevät kuitenkin pieniä maailman tapahtumiin verrattuna. Suomi on ottamassa vastaan ennätysmäärän pakolaisia. Myös sodan melske työntyy koteihimme uutisten kautta. Syyria, Irak, Jemen, Afganistan, Ukraina, Nigeria, Keski-Afrikan tasavalta ovat maita, joiden nimillä on näinä päivinä ikävä kaiku. Entäpä nälkä, ilmastonmuutos, luonnonvarojen tuhlaaminen ja saastuminen tai vaikkapa kristittyjen vainot eri puolilla maailmaa. Siinä pään vaivaa kelle tahansa! Automiesten (ja naisten) mieliä on myös myrryttänyt Volkswagen-dieselmoottorien pakokaasuhuijaus. Mitä ahneutta ja laskelmointia se onkaan osoittanut luotetulta saksalaiselta autonvalmistajalta! Eikä näytä skandaali pysähtyvän vain yhteen automerkkiin…
Kristitty muuntaa maailman tuoman ahdistuksen rukoukseksi. Sanassa on lupaus: ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon.” (Fil 4:6). Huolia ja murheita tulee aina olemaan, mutta niiden ei tule päästää täyttämään mieltä täydellisesti. Sen sijaan Paavali kehottaa muuntamaan ahdistuksen rukoukseksi – ja toivon mukaan – myös rakkauden ohjaamaksi toiminnaksi. Ja sen toiminnan päämäärä on -- edelleenkin -- parempi maailma.

Ei kommentteja: