mökkikuva

mökkikuva

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Lääninrovastin matkassa 2

Saapa nähdä, mitä tapahtuu lääninrovastin viralle kevään kirkolliskokouksen jälkeen. Käykö niin kuin dinosauruksille? Erään teorian mukaan ne kuolivat sukupuuttoon suuren meteoriitin aiheutettua koko maapalloa ravisuttavan luonnonmullistuksen. Tällä kertaa tuo suuri luonnonmullistus on tuo pitkään valmisteilla ollut "seurakuntien rakennemuutos". 
Tänä aamuna suunnistin kuitenkin anivarhain kohti Savonlinnaa ja sen komeata tuomiokirkkoa. Kera ruustinnan tietysti. Lääninrovastin tehtäviin kuuluu toisinaan -- piispan valtuuttamana -- virkaanasettamisia. Tällä kertaa virkaanasetettavana oli tohmajärveläisillekin tuttu pastori Leena Paintola.  Hyvin kaikki sujuikin. Vs. kirkkoherra Toivo Loikkanen oli tehnyt hyvää valmistelutyötä ja
Leena saarnaamassa (kuva Eila Lappalainen)
hän toimi myös toisena liturgina ko. messussa. Oli ilo olla siunaamassa aposto-lisella kättenpäällepanolla nuoria ja virkeitä pappeja uusiin tehtäviin ja olla tapaamassa Leenan perhettä ja sukua kirkkokahvilla. Leenasta tuli siis Savonlinnan seurakunnan III kappalainen. 
kävelevä torni (kuva Eila Lappalainen)
Paluumatkalla -- kuin ohimennen -- näimme auton ikkunasta kolme outoa ilmestystä: käveleviä tupakantumppeja! Kuvassa siis yksi niistä. Tarkemmin katsottuna ne olivatkin Olavinlinnan kolme tornia. Mistä tempauksesta lienee ollut kysymys?!

Ei kommentteja: